Foppe Wiersma: de stamppotkoning uit Heerenveen

De lekkerste stamppot van de wereld. Foppe Wiersma uit Heerenveen, productontwikkelaar bij Van Smaak, heeft het recept ervoor gevonden. De afgelopen week deed hij voor het eerst mee aan het Wereldkampioenschap Stamppotkoken. En met succes: Foppe Wiersma mag zich Wereldkampioen Stamppotkoken 2014 noemen.

Hoe maak je een stamppot, onze nationale trots, ook nog eens super gezond? Foppe Wiersma heeft daar een ware filosofie over: “Traditioneel eten wij de stamppotten met jus in een kuiltje in het midden van het bord. Erg vet dus. Door de hoeveelheid aardappelen bevat de traditionele stamppot ook nog eens veel koolhydraten. Ik vind het belangrijk om een goede én gezonde maaltijd op tafel te zetten. Voor mij lag de uitdaging dan ook in het bereiden van een culinaire stamppot die pure ingrediënten bevat. Zo wil ik ervoor zorgen dat de stamppot niet alleen lekker smaakt, maar ook een bijdrage levert aan de gezondheid”