Wiersma Culinair viert met kinderen de laatste schooldag voedingsbewust

Het was 20 juli de laatste schooldag van CBS de Hoeksteen in Heerenveen. Om dit op een feestelijk maar verantwoorde manier af te sluiten, bracht Wiersma Culinair een bezoek aan de schoolkinderen. ”Het is best een lastige doelgroep om gezond te laten eten. Want als het niet lekker is, spugen ze het meteen uit”, vertelt chef-kok Foppe Wiersma.

De kinderen vonden het een fantastische schoolafsluiting. Ze genoten van het gluten en lactosevrije eten. Om deze speciale doelgroep aan te spreken, besloot Wiersma Culinair om een gezonde hotdog te ontwikkelen. Een runderhotdog met 50% rundvlees en 50% plantaardig.

Omdat het een groot succes was, wil de school ook voor komend jaar nadenken over een vervolg hierop. Dit, om de nieuwe generatie meer voedingsbewust te laten worden. Zie hieronder de impressiefoto’s.